Pagini

joi, 9 februarie 2012

Tavalita

Buna dragii mei!
   Azi mancam ceva dulce? Stiu ca prea mult dulce nu face bine, dar o mica scapare avem voie nu?  Inainte sa va spun reteta mea de azi o sa va dau un mic sfat. Inainte sa faceti o prajitura asigurati-va ca aveti tot ce va trebuie. Eu azi am improvizat putin. Nu am fost atat de multumita de rezultat...dar totusi s-a mancat toata.
Si sa trecem la prajitura.
     Ingrediente:
  • 200 grame zahar
  • 2 oua
  • 1 ceasca ulei
  • 1 ceasca apa
  • 1 lingurita amoniac
  • 400 grame faina

Eu am pus 3 oua deoarece era foarte micute. Si nu am gasit amoniac si am pus praf copt. Insa stiu sigur ca este mai bine cu amoniac.stiam ca am dar am descoperit ca nu mai am. O sa vedeti la final ca am ramas si fara nuca de cocos.

Preparare:
   Ouale se freaca cu zaharul, se pune uleiul, apa, amoniacul stins cu otet, putina esenta rom si la urma faina.








Punem in tava si dam la cuptor.


Intre timp pregatim crema:
  • 250 grame lapte fiert in clocot
  • 250 grame zahar
  • 1 pachet UNIREA
  • 3 linguri cacao
  • rom

Se freaca zaharul cu cacao, peste ele se pune laptele fiert, esenta rom. Se fier pana se leaga. Se pune margarina si se mai fierbe.




Dupa ce am scos tava de la cuptor lasam sa se raceasca si prajitura si crema. Taiem prajitura in bucati cat de mari dorim.



 Luam fiecare bucata in parte , o dam prin crema, apoi prin nuca de cocos sau nuca macinata dupa preferinte. 



Sfat: Nu puneti praf de copt ci amoniac. Asigurati-va ca aveti suficienta nuca . Puneti mai mult de 3 linguri de cacao pentru o culoare mai neagra. Da mult mai bine.
La gust sunt foarte bune.
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. ....pare usor de facut! si imi plac retetele tale fiindca sunt simple si sunt ca la mama acasa!....prajituri cu care noi am crescut, nu de la patiserie! pup! spor in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ms vali..da fac ce am invatat si eu de la mama....
      mai bn fac ceva de casa decat sa cumpar de la patiserie

      Ștergere