Azi o sa va indulcesc putin cu o prajitura tiramisu. Este una din preferatele mele. Nu necesita foarte mult timp si se face foarte usor.
Ingrediente:
- 4 oua
- 250 grame zahar farin
- 200 g frisca Hulala
- 1 cutie mascarpone de 250 grame
- 1 pachet piscoturi ( 44 bucati)
- 2-3 plicuri zahar vanilat
- 5 linguri cafea sau 3in 1 , capuccino, etc ( cafeaua: 5 linguri cafea + 1 l apa + 2 linguri zahar)
- cacao
Preparare:
Se bat galbenusurile cu zaharul farin si cel vanilat.
Separat se bat albusurile spuma.
Se bate si frisca tare. Se amesteca usor cu o lingura de lemn prima compozitie ( cea din galbenusuri si zahar) cu mascarponele.
Amestecam bine pana se topeste bine mascarponele.
Adaugam albusurile batute spuma.
.
Va rezulta o compozitie destul de tare.Piscoturile se trec prin cafea se aseaza unele langa altele .
Punem peste 1/2 din compozitia obtinuta, urmata de alt strat de piscoturi date prin cafea si restul de crema. Pe deasupra se pulverizeaza cacao.
Ce bine arataaaa!! Cred ca o sa fac si eu, iar, cat de curand!
RăspundețiȘtergereoooo...tiramisu este si favorita mea! dar nu am incercat niciodata cu frisca, intotdeauna am pus 2 cutii de mascarpone...cred ca o sa incerc si eu cu frisca.
RăspundețiȘtergerearata foarte bine, cred ca a fost delicios!
....ma duc si eu acum la frigider sa-mi pun o portie!
eu tot timpul am facut cu frisca....decat sau iau 2 de mascarpone mai bine iau 1 l de frisca si cu ocazia asta mai folosesc frisca si pt alta prajitura sau pt o salata de fructe....
Ștergere