Ingrediente: (portie mica, pentru o tava de aproximativ 28x20 cm., rezulta 36 de bucati)
Preparare:
Albusurile se bat spuma tare cu sarea, apoi se adauga 200 de grame de zahar si se bat in continuare pana cand zaharul se dizolva complet.
Se amesteca cu grija bezeaua rezultata cu 1 lingura de cacao si cu nuca macinata la care se adauga si samburii de nuca prajiti si taiati cu cutitul (cand spun "cu grija", ma refer la faptul ca se fac numai miscari verticale, incepand de pe fundul vasului spre suprafata, asa incat bezeaua sa nu "cada").
Coacerea foilor dureaza aproximativ 20 de minute, pana cand se usuca bine suprafata si incep sa se rumeneasca de jur imprejur. Se lasa foile sa se raceasca fara a le suprapune.
Pentru a pregati crema. cele 4 galbenusuri impreuna cu un pachet de unt, 1 lingura de cacao, ½ de lingura de cafea solubila, esenta de vanilie si 200 de grame de zahar se fierb pe abur pana se ingroasa.
Optional, se poate orna prajitura cu samburi de nuca si nuca macinata presarata, cat e inca umeda glazura. Se aseaza prajitura intr-un loc racoros si se taie in bucati a doua zi.
Pofta buna!
PS: Va garantez ca este delicioasa:*:*:!!
IMi place muuuult:)! Bravoooo!! Nu m-ai spun ca mi ai facut pofta:))!
RăspundețiȘtergerema bucur ca iti place..si sa sti ca etse buan rau....nu am zis numai eu asta..a zis si cine a gustat
Ștergerewow, si tie iti place sa prajituresti?:X inainte sa ajung la camin, mereu gaseam cate o idee de prajiturit, iar acum cand ma duc la bunici , ma roaga mereu sa fac un tortulet, sau o baclava,sau un chec, etc. Cred ca am tupeu s aincerc orice in afara de crema de zahar ars:P. imi place ce ai facut:*
RăspundețiȘtergeretot timpul as sta in bucatarie.....mai ales sa prajituresc....ma bucur ca ti-a placut reteta mea..sper sa mai pun retete utile:*
Ștergere