Ieri am avut putin chef de prajiturit si nu aveam idee ce anume sa fac. M-am uitat putin in caietul de prajituri, apoi sa vad ce ingrediente am si am decis sa fac niste foi pe dosul tavii. Tin minte ca atunci cand eram mica mama tot timpul facea aceasta prajituri, cu diverse creme. Imi placea foarte mult sa "mananc" coca :)).
Imi placea gustul ei. Acum sper sa va placa si voua cum arata. Este o reteta destul de ieftina si de rapida. Singurul lucru rau este ca nu se poate manca in ziua cand o faci, trebuie lasata pana a doua zi pentru a se inmuia foile.
Acum sa trecem, la prajitura:
Ingrediente:
- 2 oua
- 10 linguri zahar
- 10 linguri lapte
- 10 linguri ulei
- 1 amoniac
- faina cat cuprinde
- se amesteca ouale cu zaharul
-adaugam laptele
-apoi uleiul
Amestecam bine. Apoi punem putin cate putin faina. Odata cu faina punem si amoniacul.
Intindem coca pe fundul unei tavi si dam la cuptor. Se vor coace foarte repede, asa ca fiti atente la ele. Se coc la foc potrivit. Dupa ce le scoatem din cuptor vor arata asa.
Crema:
- 400 ml lapte sau sifon
- 400 grame zahar
- 4 linguri zahar
- 4 linguri cacao
- 4 linguri faina
- unt - 200-250g
Se fierb toate pana se face o ciulama grosuta. Puteti pune untul la sfarsit. Eu tot timpul prefer sa il pun la inceput.
In caz ca vi se pare ca nu se ingroasa prea bine, mai puneti 2-3 linguri faina cu 2 -3 linguri lapte.
Dam la rece.
Dupa ce sa racit crema ''asamblam" prajitura. Foaie-crema-foaie-crema-foaie -crema.
Peste ultimul strat de crema puteti pune dupa preferinte nuca macinata sau nuca cocos.
Lasam pana a doua zi dupa care o taiem.
Este foarte buna va garantez.
mmmm....delicios! adevarul e ca nu prea am rabdare sa astept pana a doua zi ca sa pap ceva dulce ....
RăspundețiȘtergereo reteta traditionala, ce implica multa daruire si rabdare!
vali crede-ma ca merita asteptarea....eu deja mai am decat jumatate din tava...am avut de impartit din ea....
RăspundețiȘtergereIam iam
RăspundețiȘtergerela crema punem 400 g zahar si mai punem si 4 linguri pe urma sau este o greseala?
RăspundețiȘtergeree greseala
RăspundețiȘtergeream facut aceasta prajitura si mia iesit foarte buna nu-mi ramane decat sa multumesc pt reteta
RăspundețiȘtergerefrate,daca pun 400 g zahar..la ce naibii mai pun dupa inca 4 linguri de zahar? spuneti fratiilor o singura cantitate..nu sa incurcati omu' :))
RăspundețiȘtergereMacar sa raspunda la intrebarea in legatura cu zaharul daca tot a publicat reteta
RăspundețiȘtergerela ce am vazut in poza e cam faramata rau prajitura ta
RăspundețiȘtergere