Pagini

luni, 23 iulie 2012

Proba rochiei de mireasa

Buna fetelor!

Azi citeam pe internet lucruri despre rochia de mireasa. Si am dat de un articol interesant si destul de util pentru viitoarele miresici. Sper sa va placa genul acesta de postari si sa va ajute. Eu ador sa citesc postari legate de nunta in general.

Eu am inceput deja sa caut modele de rochii insa nu am ajuns sa probez niciuna.
Am descoperit cateva reguli esentiale atunci cand mergi sa probezi rochia de mireasa.


1. Nu purta machiaj

Nu te machia cand mergi sa probezi rochii de mireasa. Daca aplici fond de ten sau pudra pe fata, ruj pe buze sau mascara pe gene, risti sa patezi rochia cand o vei imbraca si vei ajunge intr-o situatie jenanta. Limiteaza-te la crema hidratanta.

2. Ia cu tine pantofi cu toc

Cat de plimbi prin magazine, poarta incaltaminte comoda ca sa nu-ti obosesti picioarele, dar odata ajunsa la proba urca-te pe tocuri, pentru a vedea cum cade rochia pe tine.
Degeaba stai pe varfuri incercand sa suplinesti lipsa tocurilor; ca sa te convingi ca e rochia potrivita pentru tine, trebuie s-o vezi din toate unghiurile si sa te misti in toate felurile - sa pasesti agale, dar si mai alert, sa dansezi, sa stai asezata, in picioare etc. Si n-o sa rezisti sa faci toate astea stand pe varfuri.
In cazul in care ti-ai cumparat deja pantofii de mireasa, cu atat mai bine - ia-i cu tine la proba si vei stii din start cum se potrivesc cu rochia. Daca nu, cauta in garderoba ta o sandale sau pantofi care au tocul de aceeasi inaltime ca cel pe care planuiesti sa-l porti in ziua nuntii

3. Ia-ti prietenele cu tine...

... sau mama, sora, matusa ori o alta persoana in gusturile careia ai incredere. E greu sa te decizi de una singura, mai ales cand e vorba de haine, asa ca sfaturile persoanelor apropiate sunt binevenite. Cere-le sa fie sincere si sa dea note fiecarui model in parte, astfel incat daca va trebui sa alegi intre doua rochii "finaliste", sa le poti departaja mai usor. Nu te baza pe "priceperea" vanzatoarelor din magazin. Ele nu te cunosc si, in plus, principalul lor scop este sa vanda, nu sa te descurajeze spunandu-ti ca rochia nu te avantajeaza.

4. Noteaza totul

Dupa ce probezi kilometri de tul, voal si matase, totul poate deveni un haos in mintea ta. Nu mai stii in ce magazin ai gasit modelul acela cu trena imensa sau unde ai probat rochia aceea alba cu funda neagra in talie. Noteaza pe un carnetel numele magazinului, modelul rochiei, pretul si nota pe care a primit-o de la prietenele tale sau de la tine. Pentru ca alegerea sa-ti fie si mai usoara, fa poze fiecarei rochii in parte (din fata, din spate si din lateral). Astfel, odata ajunsa acasa, vei avea "date solide" pe baza carora sa faci alegerea finala.

5. Danseaza imbracata in rochie

Degeaba ai gasit rochia care ti se potriveste la fix si arata minunat, dar... numai cand stai in picioare. Daca nu poti sa te misti cu usurinta - sa te asezi, sa ridici mainile, sa dansezi, sa gesticulezi - n-ai rezolvat nimic. Gandeste-te ca vei petrece o zi intreaga imbracata astfel si vei face poze si filmulete pentru posteritate. Sa apari in pozitii nenaturale sau pasind cu pasi de gheisa de teama sa nu desiri rochia iti va umbri amintirea unei zile atat de frumoase.

6. Testeaza rochia la lumina naturala

In bataia luminilor puternice din magazine si din cabinele de proba, albul poate parea imaculat. Numai in lumina naturala a zilei iti vei da seama cu adevarat de culoarea unei rochii, asa ca indrazneste sa iesi cu ea afara. De asemenea, asigura-te ca materialul nu este mai transparent decat ti-ai dori.

7. Cumpara masura care ti se potriveste

In niciun caz nu cumpara o rochie mai mica, gandindu-te ca pana la nunta ai timp sa slabesti Nu e un plan bun. Iti cumperi rochia pe masura ta si, daca slabesti inainte de nunta, o modifici. E mai simplu sa stramtezi o rochie decat sa-i adaugi material ca sa o largesti.
Aceeasi regula e valabila si daca esti insarcinata si pana la nunta o sa-ti creasca burtica. E riscant sa dai cu presupusul cam cat de "gravida" o sa fii. Poate ca nu vei avea o burtica mare si tu deja iti cumperi o rochie cu 5 masuri mai larga. Cel mai sigur e sa alegi un model in stil babydoll, care se largeste treptat incepand de sub sani si "curge" fluid pe langa corp. Sau cumpara o rochie cu doua masuri mai mare si vei vedea cand se apropie data nuntii ce retusuri ai de facut pentru ca rochia sa-ti imbrace perfect noile masuri.


Voi cu cine ati mers cand ati cumparat rochia  sau cu cine va doriti sa mergeti?
Eu am emotii de acum pentru momentele acelea. Sper sa va placa postarile mele
Va pup!



6 comentarii:

  1. eu m-am indragostit pe loc de rochia unei colege de facultate.am rugat-o sa ne intalnim sa o probez si vorba aia:restul e istorie...

    RăspundețiȘtergere
  2. eu am fost cu mama....si a fost un cosmar...intr-un final mi-a placut rochia, dar cred ca as fi preferat sa fiu singura..plus caam primit rochia cu o seara inainte de nunta si juponul era prea lung...nu era cel probat..

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ma decid greu...am nevoie de parerea cuiva....deci..nu vreau sa ma gandesc:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici nu vreau sa ma gandesc la ziua in care voi merge sa probez rochii de mireasa:))Sigur va dura ceva pana o sa-mi aleg una;))Bine de stiut aceste "lucrusoare".Mai greu cu punctul 6, deoarece, nu cred ca prea multe magazine o sa accepte sa iesi putin cu rochita pana afara:(

    RăspundețiȘtergere
  5. Am proba la rochia de mireasa chiar luna aceasta si trebuie sa merg in Bucuresti. Voi merge la proba cu nasa si alte 3 prietene bune:)
    Voi mergeti si cu sotul la proba?

    RăspundețiȘtergere