Pagini

joi, 12 iulie 2012

Obiceiuri pe care vrei sa le schimbi

Buna ! 


Orice femeie are un obicei, doua sau mai multe care o scot din minti. Uneori insa avem ticuri pe care le facem fara sa fim constiente de ele. O parte din aceste obiceiuri sunt insa neplacute sau chiar periculoase. Fie ca iti rozi unghiile sau iti pensezi in exces sprancenele, primult pas este sa identifici ce vicii ai si daca vre sa scapi de ele. 

Sfatul mamicilor a identificat cateva obiceiuri neplacute si metodele prin care mamicile au scapat de ele. 
Iti smulgi firele de par din cap

Mamicile care nu au acest obicei, probabil sunt mirate. Insa da, exista si este chiar dificil de scapat de el. Nesanatos este sigur, fiindca zonele de unde sunt smulse firele se ingrasa mai repede, chiar cresc fire de par sub piele. Remediul este fixativul!   Aplicat pe firele de par din zona unde obisnuiesti sa le smulgi, iti va aminti mereu sa te opresti, Fiindca firele vor fi mai rigide. Cu cat devine mai constient gestul, cu atat scapi mai repede de el.

Rosul unghiilor 

Cine isi roade unghiile sa ridice mana! Este un obicei neplacut, inestetic, periculos pentru sanatate fiindca sub unghii se strang bacterii dar nu ne putem abtine. Uneori e o unghie, alteori un colt sau poate doar o pielita. Culmea este ca gestul il explica psihologii - nemultumire de sine, preocupare, anxietate, confortul psihologic ca tu controlezi situatia. 
Ce este de facut? 
Mai intai pileste bine toate unghiile fara sa mai fie niciun colt ( trebuie sa existe si un punct 0 in toata lupta asta nu?) Cumpara mai multe sticlute de lac de intarire -  unul pentru acasa, altul pentru la munca, altul pentru club, etc. 
Orice poseta sau geanta ai avea la indemana sa fie in ea un lac de intarire. Cand incepi sa rozi prima unghie vei simti diferenta si poti sa te opresti. In secunda urmatoare aplica din nou lacul respectiv pe unghie. Repeta ori de cate ori e nevoie, ignora privirile consternate ale celor din jur fiindca habar nu au ei ce inseamna sacrificii pentru  frumusete .
La inceput este mai greu , apoi scapi de obicei si stai fara grijii. Daca ai mereu si o pila la indemana , cu atat mai bine! 


Iti storci toate punctele negre
Punctul negru este inamicul tau numarul unu. Il vezi, il executi apoi te privesti cu nemultumire in oglinda fiindca ai o mare pata rosie in jurul lui. Ei bine, pe langa acea pata rosie risti ca locul respectiv sa fie inflamat sau sa raspandesti bacterii pe toata fata ( sunt sigura ca stiai asta ) Sunt atatea produse de curatare incat e aproape ciudat sa iti spun ce ai de facut . 
Cum sa iti controlezi gestul? De fiecare data cand te apropii de oglinda acasa, tine in mana un disc demachiant . Cum ai tendinta sa ataci un punct negru, aplica discul demachiant si accepta schimbarea. Evident , cu un tratament sustinut vei scapa de punctele negre si nu vei risca o infectie! 



Sper ca ideile de mai sus te vor ajuta sa scapi de obiceiurile neplacute legate de frumusete ! Daca ai si alte probleme sau late solutii pentru problemele de mai sus, te asteptam la discutii !

2 comentarii: