Pagini

joi, 2 februarie 2012

Chec cu cacao şi nucă

Buna!!
     Ati vazut ce este iar afara? Zapada!!
     Se pare ca gerul ne va lasa putin si va continua zapada. Si cum afara nu prea ai ce face m-am pus pe facut ceva dulce. Si am zis sa fac ceva rapid, simplu si gustos. Si m-am gandit la o prajitura pe care mama o facea foarte des. Si cum peste 2 saptamani va veni acasa mama mea, am zis sa incerc sa vad daca imi iese acest chec, ca atunci cand o sa vina ea sa o astept cu ceva bun.
Sa lasam vorba si sa trecem la fapte!

Ingrediente:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5-6 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf copt
  • putina sare
  • esenta rom

Preparare:

     Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, putina esenta rom si zaharul.

.

Se adauga galbenusurile.




Se amesteca usor cu o spatula/lingura de lemn. Se adauga uleiul.





Punem faina si amestecam cu miscari usoare de jos in sus. Putem pune odata cu faina si praful de copt. Eu asa l-am pus.


La final punem zaharul vanilat.  La sfarsit o sa iasa o compozitie destul de moale.


 Se unge tava mica de chec (cozonac) cu ulei si se tapeteaza cu faina si se toarna jumatate de compozitie. Eu am avut o forma rotunda adusa de mama mea.



 Cealalta jumatate se amesteca cu cacao si se toarna in forma. Deasupra se presara nuci taiate sau daca nu ai, se poate inlocui nucile cu fructe din dulceata ( visine, cirese) pe care le acoperi cu aluat sa nu se arda.



Se da tavile la cuptor si se lasa checul pana marginile se desprind de pe tava. Eu am lasat-o aproximativ 30 minute.


Se serveste simplu, cu lapte sau cu cafea.
         
 





Sper sa va placa! Pofta buna:*:!!

4 comentarii:

  1. AAdi e innebunit cand pun in pandi nuci, ii place asa mult!! La mine inca nu e zapada, nu ninge!

    RăspundețiȘtergere
  2. si mie imi place cu nuca...
    la noi ninge de aazi dimineata..si ninge nu gluma

    RăspundețiȘtergere
  3. arata foarte bine! ....la noi dulcele asta e ceva la ordinea zilei, usor si rapid de facut! mie imi place sa-l mananc cu o cana cu lapte...mmmmm, delicios!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa sti ca si eu tot cu lapte il mananc...bn ce imi ramane...eu de obicei cand fac prajitura am de impartit din ea...pe la un frate , apoi la al doilea frate si apoi pe la iubi:* deci mie imi ramane putinel:(pup

      Ștergere