Pagini

vineri, 20 aprilie 2012

Foi de napolitana cu crema de nuca si zahar ars

Buna!
Ce faceti? La mine a dat putinel soarele, dar presimt ca nu va fi pentru mult timp. Ne dorim atat de mult sa fie cald, dar cand ne gandim ca vor veni luni cu multa multa caldura parca am vrea sa mai fie putin racoare. Acum sa trecem la capitolul " prajiturii".
Am mai facut o prajitura de paste. De data asta a fost una mai simpla . Pe cat de simpla pare pe atat de multa bataie de cap mi-a dat.

Ingredinete:

- un pachet foi napolitana
- 2 cani zahar ( 500grame )
- 1 pachet unt
- 250 grame nuca macinata 
- 3 oua

Preparare: 

Punem la topit 250 grame de zahar.


Cand este caramelizat zaharul punem untul taiat cubultele. Amestecam usor.
 


Dupa ce s-a topit untul adaugam ouale batute , apoi nuca macinata.



Fiind prima data cand faceam aceasta reteta am facut o greseala. Am pus prima nuca apoi ouale. Iar nuca nu am macinat-o ci doar am rupt-o bucatele mici. Si crema nu s-a intins si nici nu mi-a ajuns. Asa ca am repetat inca odata reteta asa cum am scris-o mai sus si mi-a iesit perfect.



Din greseli invatam ,nu?

Crema obtinuta se intinde calda intre foile de napolitana.





Se preseaza usor. Se pune o greutate si se lasa sa se raceasca. Se taie cand s-a racit si cand foile s-au inmuiat.




Acesta prajitura am terminat-o prima. A fost preferata iubitului meu.  Sper sa va fie de folos reteta mea. Acum ma duc sa  fac un blat de tort. O sa va arat reteta cand o sa am toate pozele gata.  VA pup ! Pofta buna!

5 comentarii:

  1. Bun bun!!Am sa incerc sa fac si eu.Pana acum n-am facut...Da mi s-a facut o pofta:PAm tort,da asa e cand vezi altceva:DSunt ca un copil de ala mic;)):*

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bun, doar ca a trebuit sa folosesc cantiotate dubla de zahar, unt si nuca macinata ptr ca erau 5/6 foi de napolitana si nu mi-a ajuns compozitia, iar ouale s-au facut omleta ! !!! De ce ? In rest ok !

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte buna reteta, napolitanele sunt preferatele mele; am avut mai demult o reteta asemanatoare, dar am pierdut-o :( O singura nelamurire am, in ingrediente scrie 500 grame zahar, dar in reteta s-au folosit doar 250, cele care se pun la caramelizat, restul de zahar cand il adaugam?

    RăspundețiȘtergere
  4. Se poate pune si margarina unirea in loc de unt?

    RăspundețiȘtergere