Pagini

marți, 24 aprilie 2012

Tort cu nuca

     Buna!

Azi va prezint un tort pe care l-am facut de ziua tatalui meu. Tort care de fapt a fost pe post de prajitura, deoarece am uitat un amanunt. Sa il insiropez. De obicei tortul se face in forma aceea rotunda. Eu am preferat sa il fac intr-o tava.

Ingrediente blat:



  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata
  • 10 linguri faina
  • 1 praf de copt
Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu zaharul. Se pune nuca, faina cu praful de copt si la urma albusurile batute spuma.



Crema Ganache:
  • 300 grame ciocolata
  • 225 ml frisca
Se pune frisca pe baie de abur si ciocolata maruntita. Cand sa topit, se lasa la fiert 4-5 minute. Se tine in frigider de pe o zi pe alta, iar cand se foloseste se mixeaza.





Taiem tortul in 2 sau chiar in 3. Insiropam ( ceea ce eu am uitat ).  Punem jumatate din crema , apoi cealalta parte de tort. Punem restul cremei. La urma  ornam cu frisca. 


















Pofta buna!!

3 comentarii:

  1. La multi ani lui tati tau!!!Arata foarte bn tortuletul.Mai obisnuiesc si eu sa il fac in tava dreptunghiulara,cand ma satur de clasicul tort rotund:D

    RăspundețiȘtergere