Azi va prezint un tort pe care l-am facut de ziua tatalui meu. Tort care de fapt a fost pe post de prajitura, deoarece am uitat un amanunt. Sa il insiropez. De obicei tortul se face in forma aceea rotunda. Eu am preferat sa il fac intr-o tava.
Ingrediente blat:
- 10 oua
- 10 linguri zahar
- 10 linguri nuca macinata
- 10 linguri faina
- 1 praf de copt
Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu zaharul. Se pune nuca, faina cu praful de copt si la urma albusurile batute spuma.
Crema Ganache:
- 300 grame ciocolata
- 225 ml frisca
Se pune frisca pe baie de abur si ciocolata maruntita. Cand sa topit, se lasa la fiert 4-5 minute. Se tine in frigider de pe o zi pe alta, iar cand se foloseste se mixeaza.
Pofta buna!!
La multi ani lui tati tau!!!Arata foarte bn tortuletul.Mai obisnuiesc si eu sa il fac in tava dreptunghiulara,cand ma satur de clasicul tort rotund:D
RăspundețiȘtergerecred ca e gustos :)
RăspundețiȘtergereeste foarte gust..va spun sincer.
RăspundețiȘtergere