Pagini

joi, 30 august 2012

Masajul - un lucru foarte important

Buna dragele mele!

Stiu ca in ultimul timp am cam rarit postarile , insa va promit ca voi incerca sa revin la normal si sa va raspaltesc faptul ca sunteti alaturi de mine.
Dupa cum bine stiti in ultimul timp am avut probleme de sanatate. Bine nu sunt probleme grave dar sunt de observat si trebuie sa am grija de mine.

In ultima luna am facut sedinte de masaj, fizioterapie si gimnastica medicala din cauza problemei la coloana.
Acum ma simt mai bine , insa va trebui sa am mare grija de mine de acum in colo. Mi-au fost de mare folos aceste sedinte.

Cum este normal m-am documentat foarte bine inainte sa incep aceste sedinte.
Am descoperit un site foarte uitil unde am gasit toate informatiile necesare .

M-am documentat in special despre masaj
Istoria ne-a aratat ca masajul s-a practicat in toate timpurile si sa dezvoltat la toate popoarele cunoscute.  Masajul  a fost unul dintre primele si simplele mijloace descoperite de oameni pentru alinarea suferintelor.  
Masajul spunea Hipocrat poate intari o articulatie slabita sau poate mobiliza o articulatie intepenita. Masajul executat cu putere le tonifica, iar masajul executat cu moderatie le inmoaie. 
Poporul roman a cunoscut si practicat  masajul din trecutul sau cel mai indepartat in scopul intaririi sanatatii, al cresterii rezistentei organismului , pentru combaterea oboselii, in diferite afectiuni, accidente sau deficiente fizice. Masajul medical a inceput sa se dezvolte la noi din cea de-a doua jumatate a secolului trecut. Primii medici care au introdus masajul medical au fost specialisti in ortopedie, chirurgie si reumatologi.


Exista mai multe tipuri de masaj:

- masajul copilului- poate trata constipatia, colicii si problemele de somn, iar masajul regulat ajuta copiii nascuti prematur sa ia in greutate mult mai repede;
- reflexologia- masajul talpilor pentru a incuraja vindecarea altor parti ale corpului;
- masajul terapeutic- numint si masajul suedez, este foarte popular in Australia, aceasta tehnica avand ca scop relaxarea si imbunatatirea circulatiei sangvine,
-masajul curativ - incurajeaza vindecarea leziunilor tesutului moale, ca ale muschilor , tendoanelor si ligamentelor.
- shiatsu - tehnica orientala de masaj care are ca scop imbunatatirea circularii energiei, concentrandu-ne asupra anumitor puncte ale coprului avand efecte ca si acupunctura,
- masajul sportic -  un amestec de tehnici care maresc performantele atletului si ajuta la recuperarea muschilor suprasolicitati.

Masajul de relaxare

Masajul poate sa stimuleze sau sa calmeze, in functie de ritmul si de profunzimea mangaierilor. De aceea masajul poate sa faca o persoana sa se simta vioaie. energica dupa masaj sau, dimportiva, sa se simta relaxata  si somnoroasa. Masajul poate atenua tensiunea , stresul , poate calma durerile , sa relaxeze muschii incordati si sa indeparteze starea de apatie Masajul, mai presus de toate ne da o senzatie de bine. Prin masajul de relaxare corpul este ajutat sa elimine toxinele. conducand astfel la imbunatatirea circulatiei sangelui si a limfei, dezvoltarea amplitutinii de miscare la nivelul articulatiilor avand ca efect imediat eliminarea tensiunii musculare. Reducerea tensiunii musculare este in stransa legatura cu inducerea enei stari mentale pozitive, micsoreaza anxietatea si depresia, imbunatateste capacitatea de concentrare si creeaza stari de relaxare profunda , inlatura somnolenta din timpul zilei si insomnia.
Masajul de relaxare este o modalitate de care pot beneficia oamnei de toate varstele , de la nou-nascuti si pana la persoane de varsta a treia.

Masajul - efect psihologic

Masajul are un efect psihologic clar. Intrucat masajul trezeste simtul tactile , simtul primar al corpului , el aduce oamenii aici si acum si ii indeparteaza de tensiunea generata de preocuparea constanta a mintii cu probleme. De asemenea , detensionarea musculara poate conduce la eliberarea de emotii reprimate. Durerile de cap, insomnia, tulburarile digestive insclusiv constipatia , artirita, astmul, sinuzita, precum si dureri minore sunt cateva din problemele care se amelioreaza in urma terapiei prin masaj.

Legatura dintre stres si boala

Relatia dintre stres si boala este un punct de interes pentru toti cei preocupati de mentinerea sanatatii. Stresul determina eliberarea de hormoni ce creaza vasoconstrictie si diminuarea circulatiei . Afectetata de stres , inima lucreaza mai din greu, respiratia devine mai rapida si superficiala, iar digestia se incetineste. Aproape toate procesele corporale degenreaza. Studiile prihosomatice arata modul in care factorii de stres pot cauza migrene, hipertensiune , depresie, enele ulcere peptice etc. Cercetatorii au estimat ca 80 la suta din boli sunt legate de stres. Terapia calmanta si relaxanta prin masaj poate ajuta contracarind toate aceste efecte.
Dupa cum vedeti un masaj este foarte important si foarte bun pentru relaxare si nu numai.

Sper sa va fie de folos acest articol! Voi ati urmat pana acum sedinte de masaj?

Va pup!

Un comentariu:

  1. ana maria birladeanu20 septembrie 2012 la 12:58

    pff,citisem si eu inainte de spre masaj,mai excat pe la scoala,ca nu am avut incotro,e adevarat tot ce ai zis tu,e bine sa facem masajul doar pentru simpla relaxare ,ajuta foarteeee mult,eu nu am rabdare nici sa fac masaj nici sa mi se fac,sunt mai agiataa si nu ma pot bucura de relaxarea din urma masajului

    RăspundețiȘtergere