Pentru ca este duminica am zis sa pregatesc ceva dulce. Aveam o reteta pe care o face cumnata mea mereu si imi placea cum ii iese. Din pacate la mine ceva a dat gres la crema, dar am zis totusi sa va arat si voua ce mi-a iesit. Si sa va spun unde cred ca a fost greseala mea.
Sa trecem la prajitura.
Blat:
- 7 albusuri
- 300 grame zahar tos
- 150 grame nuca cocos
- 3 linguri faina
Batem albusurile cu zaharul spuma.
Adaugam nuca cocos.
Apoi adaugam faina.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se introduce la cuptor la foc potrivit.
Crema:
- 7 galbenusuri
- 6 linguri zahar
- 6 linguri lapte
- 3 linguri faina
- 1 pachet unt
- 2-3 pachete zahar vanilat
- 3 banane tari
- ciocolata cu lapte rasa sau glazura
Se freaca galbenusurile cu zahar, se adauga laptele si faina si se amesteca pe baie abur pana se ingroase.
Dupa ce s-a racit se adauga treptat si untul frecat spuma si se amesteca cu zaharul vanilat.
( Aici cred ca a fost cgreseala mea) Puteti incerca asa ca mine sau eventual puneti si untul la toata compozitia pe baie abur si amestecati pana se ingroase.
Deaspupra blatului racit se rad bananele .
Peste banane se intinde crema uniform.
Peste crema se presara ciocolata rasa sau glazura.
Peste glazura eu am presarat putina nuca cocos.
Glazura: topiti ciocolata pe baie de abur si cand este aproape topita puneti 5 linguri ulei si topiti in continuare.
Lasati prajitura pana a doua zi si apoi taiati. Eu nu am avut rabdare si am taiat-o dupa 2 ore. Greseala:))
Lasa-ti pana a doua zi deoarece se va taia mai frumos.
Sper sa va placa. La gust oricum este foarte buna. Mai ales iubitori de banane.
Pofta buna! Va pup!
venim pina la tine mai ai prajitura ,arata delicios si este si usor de facut . bravoo
RăspundețiȘtergerete astept la mine...praji nu mai am dar ma apuc acum sa fac:)))
RăspundețiȘtergeremultumesc:*
MMmmmm, prajiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergere